Banket recepten

kapsel

Ingrediënten:

eiwit 500 gram    50%  
eidooier 500 gram    50%
castormelis 500 gram    50%
citroenrasp   40 gram       8%
patentbloem 500 gram     50%

Aanwijzingen:

  •  Taartbodems en kapselplaten:
    • Uitkomst: 4 taarten Ø 29/27 x 4½ cm of 12 taartjes van 18/16 x 4½ cm. of 1 kapselplaatje ca. 60 x 40 x 3 cm.
    • Baktemperatuur: ca. 180°C.
    • Baktijd: ca. 25 min.
  • Kapselrondjes:
    • Ringen: Ø 6 cm.
    • Uitkomst: 70 - 75stuks
    • Baktemperatuur: ca. 210°C.
    • Baktijd: ca. 15 min.
  • Beslagplakken:
    • Uitkomst: 3 beslagplakken 60 x 40 cm.
    • Baktemperatuur: ca. 240°C.
    • Baktijd: ca. 7 min.

Werkwijze:

  • Maak de benodigde materialen vetvrij.
  • Reinig de gewenste bakvormen, smeer ze licht en bekleed ze indien nodig met papier.
  • Klop het eiwit onder geleidelijk toevoegen van de suiker tot een;standig en luchtig schuim op.
  • Spatel de kapot geroerde eidooiers door het luchtige schuim.
  • Spatel de gezeefde bloem door.
  • Beslag in gewenste vorm storten.
  • Afbakken op gewenste temperatuur.
  • Direct na het bakken het kapsel lossen en af laten koelen.

cake (koud beslag)

Ingrediënten:

heelei 1000 gram   100%  
vetstof 1000 gram   100%
suiker 1000 gram   100%
citroenrasp 50 gram      5%
tarwebloem (I) 650 gram    65%
cakepoeder 350 gram    35%
zout 10 gram     ½ à 1%

Aanwijzingen:

  • Cakeblikken: 22 x 9 x 7 cm. 
  • Vullen: ¾ deel
  • Gebakken gewicht: 325 gram per stuk
  • Uitkomst: 10 stuks
  • Baktemperatuur: ca. 160°C.

Werkwijze:

  • Alle grondstoffen moeten op een temperatuur van 24°C zijn.
  • Vetstof, citroenrasp, suiker en eventueel zout luchtig kloppen.
  • Heelei in vier gedeelten toevoegen.
  • Tarwebloem en/of cakepoeder doorspatelen.
  • De geprepareerde vormen vullen.
  • Na het bakken direct lossen.
  • Presentatie op cakeranden.

cake (warm beslag)

Ingrediënten:

heelei 1000 gram 100%  
suiker 1000 gram 100%
citroenrasp     50 gram    5%
tarwebloem   650 gram   65%
cakepoeder   350 gram   35%
vetstof 1000 gram 100%

Aanwijzingen;

  • Cakeblikken: 22 x 9 x 7 cm.
  • Vullen: 400 g beslag per blik
  • Gebakken gewicht: 325 gram per stuk
  • Uitkomst: 10 stuks
  • Baktemperatuur: ca. 160°C.

Werkwijze:

  • Vetstof smelten en tegen het kookpunt verhitten.
  • Eieren, suiker, citroenrasp en eventueel zout verwarmen tot 37°C en luchtig kloppen.
  • De gesmolten vetstof doorspatelen ,zorg dat de gesmolten vetstof ongeveer 80°C is.
  • Als laatste de gezeefde tarwebloem en/of cakepoeder doorspatelen.
  • De geprepareerde vormen voor ¾ gedeelte vullen met beslag.
  • Na bakken de cakes lossen.
  • De afgekoelde cakes presenteren op cakerandjes.