beschuitbloem | 750 gram | 100% | |
gist | 75 gram | 10% | |
zout | 11 gram | 1.5% | |
suiker | 90 gram | 12% | |
melkpoeder | 45 gram | 6% | |
blanke stroop | 30 gram | 4% | |
beschuitgelei | 60 gram | 8% | |
eidooier | 75 gram | 10% | |
water | ca. 300 gram | 40% | |
Deeggewicht | 1436 gram |
Deegtemperatuur: | 23°C |
Zetselrijs: | 20 minuten |
Afwegen: | Afweeggewicht voor 30 broodjes bij 40% water |
a. doppen van 10 x 3 cm 1438 gram | |
b. doppen van 9 x 3 cm 1100 gram | |
Bolletjesrijs: | 20 minuten |
Narijs: | ± 60 minuten |
Baktemperatuur: | ± 260°C |
Baktijd: | ± 8 minuten |
Uitkomst: | a. doppen van 10 x 3 cm 30 stuks |
b. doppen van 9 x 3 cm 37 stuks |
patentbloem | 1000 gram | 100% | |
gist | 60 gram | 6% | |
zout | 15 gram | 1.5% | |
bvm voor zacht kleinbrood | 150 gram | 15% | |
water | ca. 560 gram | 56% | |
Deeggewicht | 1785 gram | ||
Afwerking
|
patentbloem | 1000 gram | 100% | |
gist | 60 gram | 6% | |
zout | 15 gram | 1.5% | |
bvm voor zacht kleinbrood | 150 gram | 15% | |
water | ca. 560 gram | 56% | |
Deeggewicht | 1785 gram | ||
Afwerking
|
Deegtemperatuur: | 25°C |
Afwegen: | 1785 gram bij 56% water |
Bolrijs: | 20 minuten |
Verdelen/Opbollen | |
Bolletjesrijs: | 5 minuten |
Vormen: | Puntjesvormen |
Narijs: |
± 60 minuten |
Baktemperatuur: | ± 270°C |
Baktijd: | ± 8 minuten |
Uitkomst: | 30 stuks |
tarwemeel | 700 gram | 70% | |
patentbloem | 300 gram | 30% | |
gist | 60 gram | 6% | |
zout | 15 gram | 1.5% | |
bvm voor zacht kleinbrood | 150 gram | 15% | |
water | ca. 640 gram | 64% | |
Deeggewicht | 1865 gram | ||
Afwerking
|
Deegtemperatuur: | 25°C |
Afwegen: | 1868 gram bij 64% water |
Bolrijs: | 20 minuten |
Platdrukken | |
Afwerken: | Strijken met ei of na het bakken met hete wieks |
Narijs: | ± 60 minuten |
Baktemperatuur: | ± 260°C |
Baktijd: | ± 9 minuten |
Uitkomst: | 30 stuks |
tarwemeel | 700 gram | 70% | |
patentbloem | 300 gram | 30% | |
gist | 60 gram | 6% | |
zout | 15 gram | 1.5% | |
bvm voor zacht kleinbrood | 150 gram | 15% | |
water | ca. 640 gram | 64% | |
Deeggewicht | 1865 gram | ||
Afwerking
|
Deegtemperatuur: | 25°C |
Afwegen: | 1868 gram bij 64% water |
Bolrijs: | 20 minuten |
Verdelen/Opbollen | |
Bolletjesrijs: | 5 minuten |
Vormen: | Puntjesvormen |
Narijs: | ± 60 minuten |
Baktemperatuur: | ± 260°C |
Baktijd: | ca. 9 minuten |
Uitkomst: | 30 stuks |
tarwebloem II (of tussenpatent) | 3000 gram | 100% | |
gist | 150 gram | 5% | |
zout | 45 gram | 1.5% | |
bvm voor krokantbrood | 90 gram | 3% | |
water | ca. 1740 gram | 58% | |
Deeggewicht | 5025 gram |
Deegtemperatuur: | 24°C |
Afwegen: | 1680 gram bij 58% water |
Bolrijs: | 10 minuten |
Verdelen / Opbollen | |
Bolletjesrijs: | 5 minuten |
Puntbroodjes vormen | |
Narijs: | ± 60 minuten |
Baktemperatuur: | ± 230°C |
Baktijd: | ± 20 minuten |
Uitkomst: | 90 stuks |
tarwemeel | 2100 gram | 70% | |
patentbloem | 900 gram | 30% | |
gist | 150 gram | 5% | |
zout | 45 gram | 1.5% | |
bvm voor krokantbrood | 90 gram | 3% | |
water | ca. 1860 gram | 62% | |
Deeggewicht | 5145 gram |
Deegtemperatuur: | 24°C |
Afwegen: | 1670 gram bij 62% water |
Bolrijs: | 10 minuten |
Verdelen / Opbollen | |
Bolletjesrijs: | 5 minuten |
Puntbroodjes vormen | |
Narijs: | ± 60 minuten |
Baktemperatuur: | ± 230°C |
Baktijd: | ± 20 minuten |
Uitkomst: |
90 stuks |