patentbloem | 5000 gram | 100% | |
gist | 125 gram | 2,5% | |
zout | 75 gram | 1.5% | |
suiker | 50 gram | 1% | |
bvm voor wittebrood | 150 gram | 3% | |
water | ca. 2600 gram | 52% | |
Deeggewicht | 8000 gram |
Deegtemperatuur: | 26°C |
Bulkrijs: | 5 minuten |
Afwegen: | 875 gram bij 52% water |
( wanneer afgewerkt met sesam of maanzaad 25 gram in mindering brengen) | |
Bolrijs of puntrijs: | 45-60 minuten |
Opmaken | |
Narijs: | ± 70 minuten |
Baktemperatuur: | ± 250°C |
Baktijd: | ± 35 minuten |
Uitkomst: | 9 stuks |
tarwemeel | 2500 gram | 50% | |
patentbloem | 2500 gram | 50% | |
gist | 125 gram | 2,5% | |
zout | 75 gram | 1.5% | |
bvm voor bruinbrood | 150 gram | 3% | |
water | ca. 2800 gram | 56% | |
Deeggewicht | 8150 gram |
Deegtemperatuur: | 26°C |
Afwegen: | 900 gram bij 56% water |
(wanneer afgewerkt met sesam of maanzaad 25 gram in mindering brengen) | |
Bolrijs of puntrijs: | 45-60 minuten |
Opmaken | |
Narijs: | ± 70 minuten |
Baktemperatuur: | ± 240°C |
Baktijd: | ± 40 minuten |
Uitkomst: | 9 stuks |
volkoren tarwemeel | 5000 gram | 100% | |
gist | 100 gram | 2% | |
zout | 75 gram | 1.5% | |
bvm voor bruinbrood | 150 gram | 3% | |
water | ca. 3300 gram | 66% | |
Deeggewicht | 8625 gram | ||
Afwerking
|
Deegtemperatuur: | 27°C |
Afwegen: | 950 gram bij 66% water; bij 56% water 900 gram |
(wanneer afgewerkt met geplette tarwe 25 gram in mindering brengen) | |
Bolrijs of puntrijs: | 45 minuten |
Opmaken | |
Narijs: | ± 70 minuten |
Baktemperatuur: | ± 240°C/275°C. |
Baktijd: | ± 37 minuten |
Uitkomst: | 9 stuks |