zanddegen

Washingtons

Roerdegen

Ingrediënten:

Zeeuwse bloem  1000 gram  100%  
vetstof  1000 gram  100%
basterdsuiker    800 gram    80%
heelei    100 gram    10%
citroenrasp      20 gram      2%
zout      10 gram      1%

Aanwijzingen:

  • Spuiten: kartel 6- of 8-tands Ø 10 mm.
  • Rozetten: Ø ± 3½ cm.
  • Gebakken gewicht: ca. 10 per 100 gram
  • Baktemperatuur: ca. 180°C.
  • Inbakpercentage: ca. 12%

Werkwijze:

  • Maak van de grondstoffen een roerdeeg.
  • Gebruikt wordt een 6- of 8 tands kartelspuit van 10 mm. Ø.
  • Op gesmeerde platen platte rozetten spuiten van ± 3½ cm Ø.
  • Na bakken lossen.
  • Presenteren op plateau.